+45 29619661 hello@bluetree.dk

Der findes mange digitale løsninger, der kan understøtte opnåelse af verdensmålene – både ved at forhindre negativ impact, samt fremme positive løsninger og vaner. Digitale løsninger kan anvendes til at opfylde verdensmålene på fire måder:

1. Analysere, optimere og foretage forudsigelser

2. Overvåge og monitorere

3. Automatisere processer

4. Forbinde og kommunikere med interessenter

 

Blockchain: Af digitale løsninger kan bl.a. nævnes blockchain, der kan bruges til at fremme bæredygtige løsninger, som leverandørkæde trackning. Løsninger der f.eks. kan reducere ulovlig skovhugst, spore begrænsede ressourcer og RSPO-certificeret palmeolie. Blockchain kan også understøtte end-to-end energitransitioner og bæredygtighedsrapportering.

ICT (Information Communications Technology): En anden digital technologi type er ICT (Information Communications Technology), som med fordel kan anvendes i forbindelse med cirkulær økonomi. Eksempelvis til at understøtte service, vedligeholdelse, genbrug, reparationer, deleøkonomi og partnerskaber. Desuden kan ICT-løsninger også adresserer udfordringer som klimapåvirkninger, menneskehandel, samt cybersikkerhed. Et andet eksempel på ICT-løsninger er mobil apps, der reducerer madspild og understøtter delebilsløsninger.

Andre teknologiske løsninger: Der findes også teknologiske løsninger, der via overvågning kan hjælpe f.eks. landbruget til at reducere mængden af gødskning og sprøjtemidler. Eller nye teknologier som ultrahigh-pressure waterjet, som kan blive fremtiden inden for conservation agriculture (CA). Digitale løsninger kan således mindske og effektivisere ressourceforbrug – både i den industrielle sektor og den private.

Dette er blot eksempler på nogle af de positive effekter, virksomheder kan opnå med digitale løsninger. Digitalisering er således højest aktuel for virksomheder, der ønsker at arbejde med bæredygtighed og verdensmålene.

Ønsker du at høre mere om hvilke muligheder, der findes for at understøtte bæredygtighed og verdensmålene ved hjælp af digitalisering, kommer jeg gerne forbi til et uforpligtende møde i jeres virksomhed. 

Blue Tree arbejder med strategisk bæredygtighed, foreningsudvikling og bæredygtighedsrapportering, og her mange års erfaringen indenfor CSR, it- og rådgivningsbranchen. 

Jeg kan kontaktes på mobil 29619661 eller nana@bluetree.dk 

Ring og få en uforpligtende snak om hvordan din virksomhede kan arbejde med verdensmålene gennem digitalisering.

#digitalwithpurpose #sustianability